LABORATOR

TEXmarket dispune de un laborator echipat cu utilaje moderne. Aici verificam calitatea materialelor noastre în conformitate cu standardele internationale.

În laboratorul nostru sunt efectuate urmatoarele teste:

Test de greutate

Materialele sunt cântarite pentru a verifica greutatea indicata/solicitata.

Test de spalare

Acest test, realizat corespunzator, este poate unul dintre cele mai simple dar importante teste. Se verifica daca materialele se deformeaza dupa spalari repetate si daca î?i mentin proprietatile originale.

Metoda Martindale

Martindale este o unitate pentru cuantificarea rezistentei la abraziune a materialelor textile.
Metoda Martindale, cunoscuta si sub denumirea de test de frecare Martindale, simuleaza uzura naturala a unei huse de scaun, unde proba textila este frecata de o suprafata abraziva standard, cu o anumita forta. Echipamentul de testare functioneaza la intervale de 5000 de cicluri, totalizând numarul de uzura (unitate: Martindale) a ciclurilor de abraziune care duc la un grad specificat de uzura a materialului. Cu cât este mai mare valoarea, cu atât este mai rezistent materialul la abraziune.

mcso633-625x300px
mcso638-625x300px

Testul Orbitor pentru agatarea si încolacirea fibrelor

Metoda Orbitor este un mod fiabil si consistent de testare a proprieta?ilor de agatare si încolacire a fibrelor din materialele ?esute si tricotate. Materialele sunt testate la tensionare, folosind echipamentul SnagPods, ce utilizeaza 4 bare de agatare (Test de agatare) sau nici o bara (Test de încolacire). Dupa 3000 de rotatii, materialele sunt testate si evaluate pe o scara de la 1- 5 (5: fara deteriorari; 1: complet distrus).

Test pulverizare

Performanta materialelor rezistente la apa reprezinta un aspect extrem de important pentru producatorii de materiale de înalta tehnologie. Testul ratei de pulverizare (SRT) realizeaza un dus de testare pentru a determina rezistenta materialului la udare cu apa. Pentru a determina capacitatea materialelor de a respinge apa, se toarna 250 ml de apa printr-o pâlnie, evaluând apa respinsa de material. Evaluarea este realizata prin compararea materialului cu tabelul ISO standard. Daca suprafata este complet uda, este indicata valoarea 0; în cazul în care apa a fost respinsa în totalitate, valoarea este egala cu 100.

Testul de presiune hidrostatica la apa

Acest test masoara rezistenta materialului la penetrarea apei sub presiune hidrostatica. Este aplicabil tuturor tipurilor de materiale, inclusiv acelora tratate cu strat de impermeabilitate sau respingere a apei. Rezistenta la apa depinde de capacitate de respingere a fibrelor si a firelor si de constructia materialului. Masuram presiunea apei, care este marita gradual si constant pâna când pe suprafata materialului apare al treilea strop de apa. Masuram de asemenea capacitatea de impermeabilitate a materialelor la un anumit moment si sub o anumita presiune.

Testul elasticitatii si presiuni

Dispozitivul de masurare a fost proiectat la solicitarea TEXmarket în colaborare cu Universitatea din Innsbruck. În cadrul masurarii elasticitatii, verificam încarcarea firului la alungire de 25%, 40% si 65%. În cadrul masurarii presiunii, verificam forta necesara pentru o compresie de 25%, 40% si 65% cu o ?tampila cu diametrul de 200 mm (aceasta foloseste în special în cazul ciclismului, pentru analiza pernelor pentru sezut).

This post is also available in: Engleză Germană Italiană Franceză